Landelijke intocht Sinterklaas dit jaar niet in Meierijstad

 

MEIERIJSTAD – De landelijke intocht van Sinterklaas zal dit jaar niet in Meierijstad plaatsvinden. De gemeente stelt zich niet kandidaat voor de organisatie van het evenement, zo laat het college van burgemeester en wethouders weten in een brief aan de gemeenteraad.

Met de brief reageert het gemeentebestuur op een voorstel van VVD-raadlid Nick de Laat om de landelijke intocht in Veghel te organiseren. Het gemeentebestuur heeft contact gehad met onder meer omroep NTR over de organisatie van het evenement. En ook met gemeenten die de intocht al eerder organiseerden.

Op basis van deze bevindingen vindt de gemeente het nu niet ‘het goede moment zich kandidaat te stellen’ voor de landelijke intocht. Het evenement vergt volgens het college een lange voorbereidingstijd. Daarbij zou de organisatie ervan een ‘onevenredig beslag op de politiecapaciteit leggen’. Dit mede door de landelijke zwartepieten-discussie en mogelijke andere veiligheidsaspecten, zo schrijft het college aan de raad.

Kosten: zeker zes ton
Wat de organisatie van het evenement de gemeente Meierijstad precies zou gaan kosten, is volgens het gemeentebestuur niet precies te zeggen. Gemeenten die het evenement eerder organiseerden, noemen volgens het college van burgemeester en wethouders heel verschillende bedragen. Rekening moet echter worden gehouden met een bedrag van zeker zes ton.

Meierijstad stelt zich nu dus niet kandidaat, schrijft het college. De inschrijvingstermijn om dit te doen, is inmiddels verstreken. Dit was namelijk 6 april. Het is nog niet duidelijk waar de landelijke intocht dit jaar wel plaatsvindt. Het Sint Nicolaascomité in Veghel gaf eerder al aan helemaal niet gecharmeerd te zijn van de wens van VVD’er De Laat om de landelijke Sinterklaasintocht in Veghel te laten plaatsvinden.

You may also like...

%d bloggers liken dit: