Grote dumping van drugsafval Vlagheide in Schijndel

Foto: politie.nl

SCHIJNDEL – Op de Vlagheide tussen Schijndel en Veghel zijn woensdagavond vaten met drugsafval gedumpt. De melding van de dumping kwam rond 21.00 uur bij de politie binnen. Het gaat om twee grote vaten met een inhoud van duizend liter en enkele tientallen vaten van 25 liter chemicaliën. 

“Er kwam een blauwe damp vanaf, een smerig goedje dus”, reageert wijkagent Ger Roumen. Getuigen zagen de vermoedelijke daders na de dumping in een wit busje wegrijden.

Lekken
Een gespecialiseerd bedrijf heeft de vaten in de loop van de nacht opgeruimd. Bij die klus zag de brandweer dat een paar vaten lekten. Dit gaf een vloeistofspoor van ruim honderd meter. Hier kwam een blauwgrijze damp vanaf. Het was volgens de politie dan ook te gevaarlijk om dicht bij de dumpplek te komen.

De grond wordt waar nodig afgegraven en schoongemaakt. De plek waar het chemisch afval is gedumpt, is een wandelpad tussen twee bospercelen. De politie noemt het ‘gelukkig’ dat er geen mensen gewond zijn geraakt. Ze vraagt mensen die meer weten of iets gezien hebben zich te melden.

 

 

 

 

 

You may also like...

%d bloggers liken dit: