Eerbetoon voor gesneuvelde militairen bij Zijtaart

ZIJTAART – Tijdens een korte bijeenkomst bij het oorlogsmonument aan de Kanaaldijk bij Zijtaart werden donderdagmiddag de 7 Nederlandse militairen herdacht die op 11 mei 1940 in deze omgeving sneuvelden. Loco Burgemeester Harry van Rooyen legde samen met een leerling van groep 8 van basisschool Edith Stein een krans. Andere leerlingen en enkele verre familieleden van de omgekomen soldaten bracht hierna een bloemenhulde. In zijn  toespraak vroeg Van Rooyen zich af wat de militairen moesten hebben gedacht toen zij 78 jaar geleden tegen de Duitsers moesten gaan vechten. De Loco Burgemeester sprak ook enkele waarderende woorden tot de schooljeugd die het monument hebben geadopteerd: “Ik ben apetrots. Ook dat jullie hier aanwezig zijn”, aldus Van Rooyen.

De herdenkingsplechtigheid was georganiseerd door de Evenementengroep Zijtaart.

You may also like...

%d bloggers liken dit: