Bootcamp: Sociaal sporten met ouderen

VEGHEL – Zes ouderen van verzorgingshuis Joachim en Anna en eenzelfde aantal van Het  Aatrium in Veghel gaan de komende vijf weken op de sportieve toer met in totaal twaalf sporters. Sociale Bootcamp, zo wordt het project genoemd, dat zijn oorsprong vond bij de Sociale Sportschool in Den Bosch. Vrijwilligers-coördinator bij Joachim en Anna, Dianne Maas, oriënteerde zich hierop vorig jaar met haar collega  Berdine Nooijen tijdens een pilot in Den Bosch.  

Sporters gebruiken tijdens de Bootcamp de rolstoel van de ouderen als hulpmiddel om hun oefeningen te doen. “En dat zagen wij wel zitten”, vertelt Dianne en vervolgt:  “Bewegen is hot, voor iedereen en zeker voor ouderen. Je moet het zien als sporten op sociaal vlak. Ik ben vervolgens op zoek gegaan naar een sportschool in Veghel die dit sociale project mee wilde uitvoeren. Bij Fitland vond ik gehoor”.  Woensdag 11 april is het dan zover. Om 10.15 uur vertrekken de ouderen in hun rolstoel vanuit de twee verzorgingscentra naar het Julianapark in Veghel waar ze de sporters zullen ontmoeten en met hen de Bootcamp gaan uitvoeren. Dianne: “Dit is een echt Maatjesproject dat de komende vijf weken op de woensdagmorgen plaatsvindt en wat ons betreft gaan we daar nog lang mee door”.

55 Plusshow                                                                                                                                                                           In het radioprogramma de 55 Plusshow op Omroep Meierij, vertelt Dianne Maas zondagavond uitgebreid over deze Sociale Bootcamp. De 55 Plusshow is een programma met informatie voor ouderen en wordt uitgezonden van 20.00 – 22.00 uur.

 

 

 

 

 

 

You may also like...

%d bloggers liken dit: