Vogels in de literatuur

VEGHEL – Van 10 tot en met 18 maart staat de natuur centraal tijdens de jaarlijkse Boekenweek. Op zondag 18 maart om 13.30 uur is er in Bibliotheek Veghel een speciale middag voor liefhebbers van natuur én literatuur. De bibliotheek en IVN Veghel bedachten samen een interactief programma.

 Vogelaar Martien Helmig gaat deze middag in op literatuur waarin vogels een rol spelen. Met de kennis die hij heeft over vogels, geeft hij achtergrondinformatie over de betreffende vogel(s) die voorkomen in een boek of gedicht. Het is de bedoeling dat geïnteresseerden zelf fragmenten aandragen. Deze kunnen worden aangemeld op www.bibliotheekmeierijstad.nl. Het kan gaan om een boek, gedicht, of een kort fragment uit een verhaal.

Wandeling

U kunt bijvoorbeeld denken aan Het Puttertje van Donna Tartt, of Van Vogels en Mensen van Margriet de Moor. Na het bespreken van de fragmenten, wordt er een wandeling gemaakt naar het Julianapark om te kijken welke vogels er te vinden zijn. Dat belooft een boeiende combinatie van literatuur en natuur te worden! Deelname is gratis. Graag vooraf aanmelden in de bibliotheek of op www.bibliotheekmeierijstad.nl

 

 

 

 

You may also like...

%d bloggers liken dit: