Schijndel krijgt als eerste steunpunt om armoede te bestrijden

SCHIJNDEL – Schijndel krijgt een steunpunt waar mensen terecht kunnen met vragen over financiën en administratie als ze daar zelf niet uitkomen. De gemeente Meierijstad geeft 38.000 euro uit aan de realisering van dat steunpunt. Op die manier willen de welzijnsorganisaties en de gemeente voorkomen dat mensen in financiële problemen komen.

De vijf samenwerkende welzijnsorganisaties hebben in overleg met de gemeente een Projectplan Werkplaats Financiën locatie Schijndel opgesteld. Ze willen een fysieke en herkenbare plek in Schijndel, die is bedoeld als steunpunt waar mensen met allerlei vragen terecht kunnen op het gebied van financiën en administratie.

Armoede bestrijden

Door de inzet van ervaringsdeskundigen en samenwerking tussen de verschillende organisaties willen de initiatiefnemers financiële problemen bij burgers  voorkomen en aanpakken. Het is een manier om armoede te bestrijden.

Welzijn de Meierij coördineert het werk en als het in Schijndel een succes wordt dan kunnen meer van dergelijke steunpunten in de gemeente Meierijstad worden gemaakt

You may also like...

%d bloggers liken dit: