Ruud Eekhof nieuwe Staande Deken Sint Barbara Gilde

 

 

VEGHEL – Tijdens de voorjaarsvergadering van het Veghelse Sint Barbaragilde is Ruud Eekhof gekozen tot staande deken (voorzitter). Hij volgt daarmee Henk Maurix op die na 3 jaar zijn hoofdmanstaf overgaf.  Ruud Eekhof was al enkele jaren over deken (vice-voorzitter) bij het gilde.

Maatschappelijke betrokkenheid
Tegelijkertijd werd bijna de volledige overheid (het bestuur) vernieuwd om met een nieuw en fris elan de komende jaren in te gaan. De overheidsleden worden binnen een gilde dekenen genoemd. Tijdens de presentatie van de nieuwe overheid kwamen ook de nieuwe plannen op de bestuurstafel met als speerpunt de verdere ontwikkeling van de vereniging en de wens om maatschappelijk betrokken te blijven. Daarom wordt doorgegaan met de organisatie van de versierde fietsenoptocht op Koningsdag en andere Veghelse evenementen zoals de dodenherdenking in mei en de herdenking van de bevrijding van Veghel in september. Ook blijft het Sint Barbaragilde, samen met de Rotary, betrokken bij ‘Veghel on Ice’ en samen met de Kuusegatters blijven de gildebroeders garant staan voor de jaarlijkse organisatie van de vaderdag vlooienmarkt. Dat geldt ook voor evenementen als de openluchtmis op Het Ham ter herdenking aan de afronding van de ruilverkaveling en  de jaarlijkse gezellige avond bij het gildehuis met ‘De Vrije Vogels’, een vereniging voor mensen van 18 tot 88 jaar met een verstandelijke beperking
 

 

 

 

You may also like...

%d bloggers liken dit: