Opknappen Markt Veghel stap dichterbij

VEGHEL – De gemeente Meierijstad gaat de mensen helpen die de panden aan de westkant van de Markt in Veghel willen opknappen. Er zijn plannen voor onder meer woningen in de goedkope en middeldure sector. Ook wordt er aan de Markt en doorgang gemaakt waardoor in de toekomst een ommetje langs de Aa, naar de Frisselsteinstraat mogelijk wordt.

De panden, waaronder het voormalige postkantoor, staan soms al jaren leeg of vertonen achterstallig onderhoud. De aanpak van die panden zorgt voor een nieuwere, betere uitstraling van de Markt. Enkele eigenaren hebben aangegeven dat ze hun panden willen opknappen of verkopen. Wethouder Ruimtelijke Ontwikkeling Van den Bogaard: “Dat betekent dat zich nu een unieke kans voordoet om voor de Markt een enorme ruimtelijke kwaliteitsslag te maken. Die kans wilden we niet laten lopen”.

Nu er nieuwe regels zijn voor het gebied heeft de gemeente de mogelijkheden om mensen met plannen te helpen de kwaliteit van de Markt naar een hoger niveau te tillen.

You may also like...

%d bloggers liken dit: