‘Operatie boomfeestdag’ in Erp

 

ERP – In het kader van de landelijk boomfeestdag waren de groepen 8 van basisschool de Empel uit Erp en Edith Stein uit Zijtaart woensdagmorgen in de Goorse bossen aan Schuurhoek in Erp te vinden. 

 

 

Medewerkers van de gemeente Meierijstad, van het IVN en de Bosgroep Zuid leerden de scholieren van alles over de natuur. Zoals het leven van de bijen, meten hoe hoog een boom is  en het bepalen van de leeftijd van een boom door de jaarringen te tellen. Ze hielpen ook mee met het planten van bomen en konden met behulp van een stethoscoop luisteren naar de sapstromen in een boom. Volgens Marja van Heijst van de gemeente Meierijstad is het belangrijk dat kinderen nauw betrokken zijn en blijven bij de natuur, reden waarom de gemeente jaarlijks deze boomfeestdag voor de schooljeugd in Meierijstad organiseert. Als afsluiting mochten alle deelnemers hun handtekening zetten op een boomschijf die in de Goorse bossen achterblijft.

 

 

 

 

 

 

You may also like...

%d bloggers liken dit: