Nog officiëler: Meierijstad wil vlag

MEIERIJSTAD – Meierijstad bestaat al meer dan een jaar als nieuwe gemeente. Er is zelfs een nieuw gemeentewapen. Maar de gemeente vindt dat nog beter kan. Er moet ook een nieuwe gemeentevlag komen. De gemeente heeft opdracht gegeven zo’n vlag te ontwerpen.

Een eigen vlag die bij alle officiële gelegenheid fier wappert in de wind. Want zo’n vlag, zegt de gemeente, onderstreept het officiële karakter van een ceremonie of een ontvangst. Het maakt zo’n gelegenheid extra bijzonder.

De vlag kan zowel op nationale feest- en herdenkingsdagen wapperen naast de nationale driekleur en de roodwitte Brabantse vlag. En als er buitenlands bezoek is kan er ook nog wel een vlag van het land van de bezoeker bij. Mits er voldoende vlaggenmasten zijn natuurlijk.

You may also like...

%d bloggers liken dit: