Skonste plekske in Schijndel niet aan te wijzen

SCHIJNDEL – De Boekenweek was een mooie aanleiding om in de nieuwe bibliotheek in de Hoofdstraat de verkiezing van het Skonste Plekske van Schijndel te houden. Op een grote kaart van Schijndel konden bezoekers de afgelopen weken, door het prikken van een punaise aangeven welk plekje in Schijndel als mooiste werd beoordeeld.

Skonste plekske
Anton Hellings, bekend van het Heempark en zijn wandelingen in  “Skon Skendel”, vertelde tijdens een druk bezochte lezing in de nieuwe bibliotheek over het Schijndels landschap door de eeuwen heen en wat voor hem het Skonste plekske in Schijndel is en waarom. Anton kwam tot de conclusie dat er niet echt één plek duidelijk uitsprong en dat blijkt dat veel Schijndelnaren trots zijn op hun dorp en dan vooral op de plek waar ze zelf wonen. Er zaten namelijk heel veel punaises in de bebouwde kom geprikt…

You may also like...

%d bloggers liken dit: