Mozaïek Dommelvallei: nominatie projecten in Meierijstad

MEIERIJSTADMozaïek Dommelvallei is geselecteerd als een van de 30 praktijken voor de Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam 2018-2020. Daarvoor waren 170 initiatieven uit Nederland en Vlaanderen zich hadden aangemeld.

Mozaïek Dommelvallei is een gebiedsontwikkeling langs de Dommel tussen Eindhoven en ’s-Hertogenbosch, waar initiatieven van inwoners, ondernemers en organisaties worden gecombineerd met doelen van gemeenten, provincie en het waterschap.

De belangrijkste projecten in Meierijstad zijn:

Maatschappelijke vraagstukken

De IABR is een tweejaarlijkse manifestatie waarin wereldwijde maatschappelijke vraagstukken centraal staan. De IABR onderzoekt en toont wat ontwerpers en creativiteit daarvoor kunnen betekenen. Curatoren (inhoudelijk leiders) voor deze editie zijn de Nederlandse Rijksbouwmeester Floris Alkemade, de Belgische architect Joachim Declerck en de Vlaams Bouwmeester Leo Van Broeck. Zij stellen de wereldwijde ambities voor duurzaamheid en klimaat centraal en willen laten zien dat hier in de praktijk door veel mensen, overheden en organisaties volop aan wordt gewerkt.

You may also like...

%d bloggers liken dit: