Meierijstad neemt maatregelen tegen hangjongeren in Schijndel

SCHIJNDEL – Bewoners van appartementencomplex Appart naast jongerencentrum Bizzi in Schijndel stuurden eind 2017 een brandbrief naar de gemeente Meierijstad. Het betrof de overlast van jongeren, vooral in de weekeinden in de omgeving van jongerencentrum Bizzi en cultureel centrum ’t Spectrum.

Condooms die achterblijven, geluidsoverlast, mogelijke drugshandel en zelfs dreigementen. Deze problemen worden volgens bewoners van het appartementencomplex Appart in Schijndel veroorzaakt door een groep hangjongeren in hun buurt. (bron: Brabants Dagblad). Een aantal van deze jongeren maakt tot laat in de nacht herrie en is niet aanspreekbaar op hun gedrag.

In oktober 2017 verzocht voorzitter Jan Bolwerk van de vereniging van eigenaren van Appart aan de politiek van Meierijstad om een gebiedsverbod in te stellen voor de jongeren. Deze maatregel is de politiek nog een brug te ver bleek uit de antwoorden van het college. Wel kreeg de bewonersvereniging de toezegging dat er maatregelen worden genomen.

Een van de maatregelen is vandaag genomen en betreft het verwijderen van de tegelverharding die als parkeerplaats werd gebruikt. Deze verharding is nu vervangen door plantsoen. Of met deze maatregel een einde aan de overlast is gekomen moet de komende tijd blijken.

You may also like...

%d bloggers liken dit: