Lezing over Matthäus-Passion

VEGHEL – Mark van Platen, componist en musicus, geeft op maandagavond 19 maart in Bibliotheek Veghel een lezing over de Matthäus-Passion. De Matthäus-Passion is een oratorium gecomponeerd door Johann Sebastian Bach. Het vertelt het lijdens- en sterfverhaal van Jezus als in het Evangelie volgens Mattheüs.

Van Platen
Mark van Platen studeerde piano, orgel, koordirectie en orkestdirectie aan de conservatoria van Tilburg en Den Haag. Hij speelt al ruim twintig jaar de eerste of tweede orgelpartij in de Matthäus-Passion van J.S. Bach, uitgevoerd door diverse orkesten. Van Platen gaat op 19 maart in op de totaalstructuur van de Matthäus-Passion. Hij geeft een muzikale analyse van diverse onderdelen, geïllustreerd met muziekvoorbeelden op CD. Sommige stukken zal hij verduidelijken door ze zelf te spelen op de piano. Ook aan bod komt de getallensymboliek in het werk. De lezing is een goede voorbereiding op de uitvoering van de Matthäus-Passion door Kamerorkest Alveare i.s.m. Philips Philharmonisch Koor Eindhoven, o.l.v. Béni Csillag en Sander Teepen op 25 maart om 14.00 uur in de Kapel van de Zusters Franciscanessen in Veghel.

Kaartverkoop
Kaarten voor de lezing op 19 maart kosten in de voorverkoop voor bibliotheekleden € 5,- en € 7,- voor niet-leden en aan de deur en zijn verkrijgbaar via de online kaartverkoop en in één van de Noord Oost Brabantse Bibliotheken.

 

 

 

You may also like...

%d bloggers liken dit: