Leerlingen Elde College zorgen voor goedkope buspendel naar Paaspop

SCHIJNDEL – Voor tweevijftig met de bus vanuit Schijndel, Veghel en Sint-Oedenrode naar Paaspop. Dat kan dankzij leerlingen van het Elde College in Schijndel.

Tijdens een politieke jongerendag in het gemeentehuis in Sint-Oedenrode maakten zij die deal. Volgens het Brabants Dagblad rijden de bussen op zaterdag 31 maart en zondag 1 april van 17.00 tot 01.30 uur.

Politiek bewust maken

Het Elde College en het gemeentebestuur organiseerden de politieke dag om jongeren politiek bewust te maken. Samen stelden ze 1900 euro beschikbaar. De jongeren mochten, net als een gemeenteraad, zelf het geld verdelen.

Veilig thuis komen

Ze kozen voor een pendeldienst vanuit de grootste kernen van Meierijstad  naar Paaspop. Omdat het argument niet louter vanwege de fun is maar er ook voor zorgt dat jongeren veilig thuis komen vond iedereen dit project goed passen in het thema “Samen Meierijstad”.

Voor de pendeldienst hebben de jongeren een overeenkomst gesloten met firma Dortmans.

You may also like...

%d bloggers liken dit: