Kunstgrasvelden op sportpark De Neul

SINT-OEDENRODE – Gemeente Meierijstad wil op sportpark de Neul in Sint-Oedenrode drie kunstgrasvelden aanleggen en een vierde veld renoveren. Op die manier wil de gemeente het sportpark toekomstbestendig maken. Dat is vooral bedoeld om wateroverlast tegen te gaan

Samen met Waterschap De Dommel en voetbalvereniging Rhode heeft de gemeente gekeken naar de beste manier om de kwaliteit van de velden te verbeteren, de trainings- en wedstrijdcapaciteit op te hogen en de waterbergingscapaciteit te behouden.

Om aan de capaciteitsbehoefte te kunnen voldoen, wil de gemeente drie kunstgrasvelden aan laten leggen en het vierde sportveld grondig laten renoveren. De kwaliteit van de twee openbare velden wordt verbeterd door intensief groot onderhoud en aanpassing van de drainage om het grondwater af te voeren. Daarmee kan voetbalvereniging Rhode voor de toekomst weer vooruit.

Klimaatverandering

Door de klimaatverandering bestaat de kans dat het water van de Dommel het sportpark instroomt. Het is tot nu toe nog nooit voorgekomen. Maar als het gebeurt, zijn de velden daar in de toekomst klaar voor. Onder alle kunstgrasvelden komt een waterbergingssysteem. Ook wordt gebruik gemaakt van een duurzaam type kunstgrasvezel. Dit houdt het biologisch afbreekbare kurk beter vast als het veld nat wordt en laat geen milieusporen na.

Als alles volgens planning verloopt, kan er op 1 september 2018 op de nieuwe en verbeterde velden gespeeld worden.

You may also like...

%d bloggers liken dit: