Kunstenaars Meierijstad te kijk bij Omroep Meierij

MEIERIJSTAD – Omroep Meierij TV zendt vanaf 8 maart een portret uit van de Schijndelse kunstenaar Gaab Vergeer. OM zet daarmee de traditie voort van de Lokale Omroep Schijndel die veel meer portretten van kunstenaars uitzond. In de toekomst zullen zoveel mogelijk kunstenaars uit de hele gemeente aan het woord komen.

Collega Piet van der Aa ging dit keer op bezoek bij Gaab Vergeer. Hij maakt vooral acrylschilderijen maar ook pasteltekeningen. Vergeer maakt in zijn kunstwerken ook gebruik van natuurlijke materialen, zoals zand, boomschors en andere materialen die hij in de natuur vindt.

Kleine schilderijtjes

Aanvankelijk maakte hij kleine schilderijtjes, maar sinds hij een eigen atelier aan huis heeft, ook grotere werken. Omdat hij uitgeloot werd op de kunstacademie is hij iets heel anders gaan doen en in zijn vrije tijd gaan schilderen. Intussen heeft Gaab wel een aantal cursussen gevolgd waardoor zijn werk  mooier en veelzijdiger werd.

Gaab is  lid van de Schijndelse atelierroute. Dat is een groep Schijndelse kunstenaars die regelmatig bij elkaar komen en ieder jaar hun atelier open zetten voor het publiek.  Vergeer heeft al op diverse plekken in de omgeving geexposeerd.

Het portret over de Schijndelse kunstenaar is bij Omroep Meierij te zien na het TV-Journaal Rondom en het boekenprogramma BBBeep.

Tips

Heeft u tips over kunstenaars waarvan u wel een portret zou willen zien mail dan naar redactie@omroepmeierij.nl

 

You may also like...

%d bloggers liken dit: