Kritische vragen over zorginstelling Laverhof

 

 

 

 

 

 

MEIERIJSTAD – Vijf politieke partijen in de gemeenteraad van Meierijstad hebben samen vragen gesteld over De Laverhof, een instelling voor huishoudelijke hulp. De zaak is aangekaart door de partij ‘Hart voor Schijndel’.

Volgens HvS ziet Laverhof tijdens vakanties van medewerkers soms af van huishoudelijke hulp. De partij wil weten wat er gebeurt met het geld dat de gemeente voor die hulp betaalt. De partij krijgt nu steun van CDA, SP, Lijst Blanco en  D66.

Vervanging

“Veel mensen die huishoudelijke hulp krijgen, hechten aan de vaste medewerker die elke week het huis op orde brengt. Maar ook die vaste medewerker heeft wel eens vakantie. Aan de werkgever de taak om voor vervanging te zorgen. Laverhof, de meest populaire aanbieder van huishoudelijke hulp in Schijndel, vraagt cliënten of ze een vervanger over de vloer willen. Eén van de directieleden van Laverhof vertelde dat onlangs aan twee fractieleden van Hart”, aldus Hart voor Schijndel.

Vorig jaar vroeg en kreeg de organisatie extra geld van de gemeente, omdat de huishoudelijke hulp duurder uitviel dan verwacht. “We kunnen daarmee leven”, aldus Hart voor Schijndel, “maar willen wel dat die niet geboden hulp tijdens vakanties wordt terugbetaald. Geen idee of dat gebeurt”.

Structureel beleid

HvS heeft aangetoond dat Laverhof dat tenminste één keer heeft gedaan, maar volgens de partij is het structureel beleid. “Dat levert Laverhof direct winst op. Want hulp of geen hulp, de gemeente betaalt gewoon door. Pas als de hulp langer dan een volle kalendermaand niet wordt geleverd, houdt de gemeente de hand op de knip. Dat is conform een afspraak die alle gemeenten in de regio hebben gemaakt met alle leveranciers van huishoudelijke hulp. Wat we ook van die afspraak vinden, die is nu eenmaal zoals die is. Het wordt pas kwalijk als Laverhof erop aanstuurt om zo veel mogelijk hulp niet te leveren. Dat is mogelijk het geval”, aldus HvS.

You may also like...

%d bloggers liken dit: