Kick-off uitzending Omroep Meierij

MEIERIJSTAD – Omroep Meierij vierde een feestje. Op zaterdag 24 maart vond de officiële kick-off plaats van de nieuwe lokale omroep voor Meierijstad. Met een twee uur durende TV-uitzending presenteerde de omroep zich aan de inwoners van de gemeente.

Omroep Meierij is al op 1 januari 2018 begonnen. De eerste drie maanden hebben de ongeveer zeventig vrijwilligers hard gewerkt aan een nieuwe omroeporganisatie. Er is een nieuwe website, de TV-programmering is helemaal op de schop gegaan en er zijn nieuwe radioprogramma’s. Bovendien staan voor radio en TV nieuwe programma’s op stapel en er wordt gewerkt aan een nieuwe frisse website.

Voortdurend in beweging
Dat wil niet zeggen dat Omroep Meierij klaar is. Mediabedrijven zijn namelijk nooit klaar. Het is een wereld die voortdurend in beweging is en die steeds om aanpassingen vraagt. Dat proces zal dan ook altijd door gaan.

Uitzending
Deel 1 van de TV-uitzending wordt voorafgegaan door ‘een kijkje in keuken’. De kijker krijgt een beeld wat er zoal bij een uitzending ‘komt kijken’. In het eerste half uur wordt gediscussieerd over de rol van de lokale omroep in een gemeente met 80.000 inwoners. Dan schuiven aan Omroep Meierij-voorzitter Bart Eijkemans, wethouder Menno Roozendaal en Marjo L’Homme, adjunct-hoofdredacteur van Omroep Brabant. Deze regionale omroep heeft Omroep Meierij gesteund bij de opbouw. Daarna is er een interview met burgemeester Kees van Rooij die dan zijn eerste honderd dagen als burgemeester van Meierijstad achter de rug heeft. Met hem spraken we vooral over de toekomst.

Maatschappelijke organisaties
In het tweede uur komen vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties aan het woord. Rolf de Jong van de Sportraad Meierijstad, Frank Mulkens van de dorpsraad Wijbosch, Trix Cloosterman, directeur Welzijn De Meierij, Dawid Kuzniar, jongerenwerker, Wim van Meijl, voorzitter van de Ouderenraad , Rene Dekkers van het Platform Ondernemers en Lilian van Overbeek  van Phoenix Cultuur.

Tussen al die gesprekken door traden leerlingen van Phoenix Cultuur op zodat het een gevarieerd programma is geworden. De presentatie is in handen van Michiel Bakker en Ellis Rijkers.

You may also like...

%d bloggers liken dit: