Kennismaken met de Makerswerkplaats

VEGHEL –  De Makerswerkplaats van Phoenix Cultuur gaat in de geest van Kreatech een nieuwe start maken, nadat Kreatech in december haar deuren heeft gesloten. Om alvast kennis te maken met de Makerswerkplaats is er op 17 maart in de Veghelse bibliotheek een leuke activiteit “creatief met techniek’.

 

De kinderen gaan op de zaterdagmiddag zelfbedachte ‘beestjes’ of ‘voertuigen’ maken. Met batterijen, liedjes, stroomdraadjes en motortjes “wekken ze de figuren tot leven” en zorgen dat ze kunnen bewegen. Ze ontdekken hoe je creatief met techniek bezig kunt zijn. Door een stroomcircuit te maken gaan de maaksels draaien, bewegen en/ of licht geven. Natuurlijk mogen ze de zelfgemaakte uitvinding uiteindelijk mee naar huis nemen!

Spelenderwijs ervaren                                                                                                                                                          Op 28 maart start de Makerswerkplaats van Phoenix Cultuur in de werkplaats op de CHV Noordkade. Kinderen van 8 t/m 12 jaar worden gestimuleerd om ideeën uit te voeren en iets te leren maken. Kinderen gaan met professionals spelenderwijs ervaren dat ‘maken’ waardevol is. Ze ontdekken oude én moderne technieken zoals timmeren, solderen, zeefdrukken, fotograferen, 3D ontwerpen, 3D printen, robotica (robots bouwen met elektronica) en nieuwe media zoals Virtual Reality.

De kennismakingsactiviteit is op zaterdagmiddag 17 maart van 14.00-16.00 uur voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. Deelname is gratis. Locatie: Bibliotheek Veghel, Markt 1, 5461 JJ Veghel. Meld je voor 14 maart aan per mail info@phoenixcultuur.nl o.v.v. Makerswerkplaats of telefonisch tel. 0413-782010.

De nieuwe Makerswerkplaats powered bij KreaTech start vanaf 28 maart, elke woensdagmiddag. Op de website van Phoenix Cultuur kunnen kinderen zich inschrijven voor 12 bijeenkomsten: www.phoenixcultuur.nl.

 

 

 

 

You may also like...

%d bloggers liken dit: