KEG expositie met werken van Peter Koene

SCHIJNDEL – De Kulturele Evenementen Groepen Schijndel (KEG) opent op zaterdag 17 maart een nieuwe expositie in haar tentoonstellingsruimte in ‘t Spectrum. De expositie getiteld “Met niets dan zijn schaduw” van Peter Koene bevat schilderijen, tekeningen, prenten en beelden. De opening vindt plaats door Bart Koene.

Peter Koene

Al bijna 9 jaar maakt beeldend kunstenaar en graficus Peter Koene uit Den Bosch, iedere dag een pentekening op een liggend A4tje. Niet in opdracht voor een krant of tijdschrift maar gewoon omdat hij dit zelf wil. Het zijn beeld-taal-grapjes. Gedachten , overpeinzingen over het bestaan die een poëet in een gedicht zou kunnen verwoorden : Koene doet dit in tekeningen. Wat hij tekent is hijzelf.
Iedere dag post hij ze op zijn website en op Facebook. De website heeft een naam : La peine quotidienne oftewel The daily breath of -in het Nederlands – Het dagelijks schroot. Hieruit blijkt ook zijn grote kracht: humor die overduidelijk in zijn tekeningen terug te vinden is en vaak versterkt wordt met een titel. Thé Tjong-Khing en Saul Steinberg zijn de inspirators geweest aan het begin van dit levenswerk, wat ooit begon als een uitdaging door een bevriend stel uitgevers.
“Het leven is kort maar de verveling maakt het langer. Mijn enige drijfveer om iets te maken, is de verveling te verdrijven” Uitspraken van de kunstenaar die met zijn werk de kijker een blik gunt in zijn eigen “zijn”. Naast zijn dagelijkse tekeningen maakt Peter Koene etsen, linosneden, beelden en schilderijen.

De expositie is te bezoeken tot en met 12 mei tijdens openingstijden van Cultureel Centrum ’t Spectrum, Steeg 9 in Schijndel op maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 20:00 uur. Meer info: www.peterkoene.nl

You may also like...

%d bloggers liken dit: