Jaske Leenderts, Olland op z’n best

OLLAND – De sneeuw is weg en de natuur is in de hoogste versnelling overgeschakeld van winter naar voorjaar. Mensen voelen lentekriebels. Niet alleen het jongvolk, ook ouderen merken dat de lente voor de deur staat. Eindelijk weer naar buiten voor frisse voorjaarslucht.

Zo ook de 94-jarige Jaske Leenderts uit Olland. Onze college Jeanne Wouters kwam hem onderweg tegen. Jaske was druk op één van de toegangswegen naar zijn dorp. Langs die weg zijn bluumkes geplant en die moeten verzorgd worden. Zon alleen is niet genoeg; er moet mest bij. Jaske liet een kruiwagen met voedsel voor de planten komen, zette zijn rollator aan de kant en ging aan het werk.

Er zijn zoveel mogelijkheden om lentekriebels hun weg te laten gaan. Olland op z’n best.

You may also like...

%d bloggers liken dit: