Jan Terlouw brengt in Veghel een ode aan de natuur

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VEGHEL – Van 10 tot en met 18 maart wordt de Boekenweek 2018 gevierd. Het thema van deze editie is natuur. Zaterdag 17 maart is niemand minder dan Jan Terlouw te gast in Veghel. Deze avond zal in het teken staan van het door hem geschreven Boekenweekessay Natuurlijk.

 Natuurlijk is een ode aan de natuur en een vurig pleidooi om de aarde in betere staat achter te laten voor volgende generaties. Terlouw uit hierin zijn bezorgdheid, want de natuur is in gevaar. Het is zeker nog niet te laat, maar wel tijd voor drastische maatregelen.

 Jan Terlouw (1931) werkte jaren als natuurkundige, voordat hij in 1971 besloot de politiek in te gaan. Hij was onder meer fractievoorzitter van D66 in de Tweede Kamer, vicepremier en minister van Economische Zaken. Tijdens zijn rijke politieke carrière was hij ook zeer succesvol als jeugdboekenschrijver. Hij schreef onder andere de klassiekers Koning van KatorenOorlogswinter en Briefgeheim. Ter gelegenheid van zijn 85ste verjaardag verschenen eind 2016 twee titels over het klimaat: het jeugdboek Het hebzuchtgas en de novelle Kop uit ’t zand. Terlouw hield hierbij een hartstochtelijk pleidooi in De Wereld Draait Door, dat miljoenen keren bekeken is en door jong en oud is omarmd. Het ‘touwtje uit de brievenbus’ werd hierdoor een veelbesproken begrip.

Het bezoek van Jan Terlouw wordt georganiseerd door Bibliotheek Meierijstad, in samenwerking met CHV Noordkade en Bek Boeken. De avond begint om 20.00 uur met een lezing door Jan Terlouw. Vervolgens zal hij geïnterviewd worden door Chris Perreijn. Na afloop is er gelegenheid om boeken te kopen en te laten signeren. De avond vindt plaats in De Cultuurfabriek (CHV Noordkade): Verlengde Noordkade 10-12, Veghel. Kies de ingang bij P1, bij de skatebaan aan de rechterkant. Voor meer informatie en kaartverkoop kunt u terecht op www.bibliotheekmeierijstad.nl.

 

 

 

You may also like...

%d bloggers liken dit: