HvS: Gemeente vergroot zorgen Olland met geitenbesluit

MEIERIJSTAD – De politieke partij Hart voor Schijndel vindt dat de gemeente de problemen in Olland vergroot met een strenger toezicht op de bouw in de buurt van geitenhouderijen. De gemeente maakte dat vanmiddag bekend. Hart voor Schijndel heeft onmiddellijk raadsvragen gesteld.

De gemeente wil bouw binnen een straal van twee kilometer toestaan, maar is kritisch op bouwplannen voor kwetsbare groepen zoals ouderen en kinderen. In Olland is een bouwplan en de gemeente stelt dat de plannenmaker zelf moet beoordelen hoe groot het risico is dat de huizen onverkoopbaar zullen zijn.

Q-support

HvS vraagt zich af of de gemeente  contact gehad met de organisaties Q-support en/of Q-uestion.  “Bent u het met ons eens dat woningbouw binnen die gebieden niet wijs is vanwege de, nota bene door u zelf beschreven, risico’s voor kinderen, ouderen en kwetsbare inwoners”, aldus Hvs

HvS zet vraagtekens bij de  eis om bewoners een verklaring te laten tekenen over de risico’s die ze nemen. Volgens de partij past dat niet past binnen de morele verantwoordelijkheid die de lokale overheid heeft op het gebied van gezondheidszorg.

Ambities

“Bent u het met ons eens dat uw eis om bewoners een verklaring te laten tekenen over de risico’s die ze nemen, niet past bij de ambities van het College op het gebied van gezondheidszorg (u heeft dat onderwerp tot één van de vijf thema’s van beleid verklaart)”, aldus HvS.

Volgens de partij wordt  het imago van Olland als woonplaats eerder verzwakt dan versterkt en daarmee worden de zorgen van de dorpsraad alleen maar vergroot.

You may also like...

%d bloggers liken dit: