Fabriek Magnifique pakt uit met circus en straattheater

VEGHEL – Festival Fabriek Magnifique brengt ook in 2018 Veghel weer tot een culinair en kunstzinnig kookpunt. Behalve in het Julianapark vinden er allerlei optredens en exposities plaats op de Noordkade en de Markt. Er zijn al meer dan 100 acts op het programma gezet, die binnenkort via facebook bekendgemaakt worden. Het festival richt met René Hildesheim, a.k.a. Mr Poehaa, dit jaar bovendien een circus area in het park in. Met spectaculaire acts, bijzondere optredens en workshops is dit een zinderende aanvulling op het festival, dat Veghel gedurende drie dagen op zijn kop zet. En zoals het hoort bij Fabriek Magnifique, kunnen ook hier amateurs als straatartiest meedoen.

Circus Fabriek Magnifique
Een deel van het park krijgt het stempel Circus Fabriek Magnifique. Hier beleef je acts als Chez René met een circuskeuken waar het publiek de rol van kok en kelner vervult. Taarten draaien rond op bordjes, spaghetti is om op te koorddansen en er wordt gejongleerd met eieren, fruit, worsten en kippen. Acrobatix Tommie geeft een vlammende vuurshow en gedurende het hele festival lopen straatartiesten rond. Ook Circus Caps is van de partij. Dit circus werkt samen met kinderen met een verstandelijke beperking. De kinderen geven zelf vorm aan hun ideeën. Speciaal voor Fabriek Magnifique wordt een nieuwe voorstelling gemaakt. Circustheater is bij uitstek geschikt om kinderen met en zonder handicap of beperking bij elkaar te brengen, plezier te laten maken, samen te laten werken en zichzelf op verschillende niveaus verder te ontwikkelen. En, leuk voor het publiek, dit leidt tot spectaculair circus!

Meedoen als straatartiest?
Voorafgaand aan Fabriek Magnifique organiseert René Hildesheim een cursus straattheater. Wil je meewerken met een act tijdens het festival, maar weet je niet wat of heb je weinig ervaring? Grijp dan nu deze unieke kans. In zes avonden leer je de fijne kneepjes van het straattheater. Voor deze cursus vragen we een kleine bijdrage in de kosten van 15 euro.

Voor meer informatie en inschrijven kijk op www.fabriekmagnifique.nl.

Foto: Jasmine de Vries.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

You may also like...

%d bloggers liken dit: