Elde College goes international

SCHIJNDEL – Voor het Elde College is internationalisering een belangrijk speerpunt. Dat krijgt vorm door studiereizen en thematische lessen. In de week van 11 tot en met 17 maart 2018 vond het project ROTA plaats. De voertaal is voornamelijk Engels, maar de leerlingen maken ook kennis met de andere culturen en de andere talen. Daarmee worden zij goed voorbereid op het zichzelf verder ontwikkelen tot wereldburgers.

Tijdens ROTA gaan leerlingen uit Spanje, Duitsland, Engeland, België en Nederland samen aan de slag met workshops en taallessen. Dit jaar is Nederland het gastland en de leerlingen van tweetalig vwo5 van het Elde College ontvingen hun gasten met een mooi programma in het thema ‘Less is more; towards the smart city’met als subtitel ‘Living and economy’. De leerlingen gingen onder andere op excursie naar de wereldstad Rotterdam en op vrijdag 16 maart werd een presentatieavond gehouden voor ouders, docenten en andere belangstellenden.

De Engelse taal is tijdens ROTA de voertaal. Engels wordt steeds meer gebruikt in het hoger onderwijs en in het bedrijfsleven. Het gemak van één gemeenschappelijke taal wordt steeds meer gezien, ondanks dat de banden met het Verenigd koninkrijk en de Verenigde Staten misschien wat losser worden. Toch is de Engelse taal als internationale taal op langere termijn en buiten Noordwest-Europa minder vanzelfsprekend dan in Nederland wordt gedacht. Diplomaten en afgestudeerden met een bredere kennis van talen en culturen zijn daarom goud waard.

De leerlingen van tweetalig vwo5 van het Elde College in Schijndel zijn in elk geval door het ROTA-project goed op hun toekomst voorbereid.

You may also like...

%d bloggers liken dit: