Duofiets voor bewoners Van Coothhuis in Veghel

VEGHEL –  Samen op de fiets eropuit trekken. Sinds woensdag 14 maart is dat ook mogelijk voor de bewoners van het Van Coothhuis in Veghel. Wethouder Witlox van de gemeente Meierijstad overhandigde te midden van bewoners, familieleden, personeelsleden en vrijwilligers een nieuwe duofiets. De fiets is een populair vervoermiddel voor mensen die niet (meer) zelfstandig kunnen fietsen maar er toch op uit willen. Fietsen met een familielid, vriend(-in) of vrijwilliger is met deze tweezits fiets voortaan ook mogelijk voor deze inwoners van Meierijstad. De gemeente beschikt nu over 11 duofietsen. 

“Bewegen is gezond” vertelde wethouder Witlox bij de overhandiging en hij vervolgt: “Gemeente Meierijstad heeft gezondheid als één van de  speerpunten in haar beleid opgenomen. Wij stellen daarom graag de financiële middelen voor deze duofiets ter beschikking. Hiermee kunnen meer inwoners van Meierijstad op de fiets lekker de buitenlucht in, samen op pad. Vrijwilligers nemen bewoners mee op de fiets, die niet meer alleen op pad kunnen gaan. De vrijwilligers zijn ook aanwezig vanmiddag. Ik wil ze heel graag persoonlijk bedanken voor hun inzet.“ Hierna nam de wethouder samen met bewoonster mevrouw Dora van Hooff plaats op de duofiets om er het eerste rondje mee te maken.

Individuele aandacht                                                                                                                                                        Ook bij het Van Coothhuis ziet men de nieuwe aanwinst helemaal zitten. Zorgmanager Sylvia Schalken:  “Het Van Coothhuis is ontzettend blij met het cadeau van de gemeente Meierijstad. Familieleden, medewerkers en vrijwilligers staan te popelen om met de bewoners van het Van Coothhuis een tochtje te gaan maken. Het Van Coothhuis in Veghel is een kleinschalige woonvorm; een gezellig en veilig thuis voor 21 mensen met dementie.”  In het Van Coothhuis (Dagelijks leven) kunnen mensen met dementie wonen zoals thuis, in een  vertrouwde omgeving, dichtbij familie en vrienden. 24 uur per dag krijgen ze individuele aandacht, begeleiding en zorg van een klein en hecht team van zorgprofessionals.

Uitleen                                                                                                                                                                                     De Duofiets staat voor iedere inwoner van Meierijstad ter beschikking. De fiets kan gratis worden geleend. Er is geen Wmo- of Wlz-indicatie nodig. Om er zeker van te zijn dat er een duofiets beschikbaar is, kan deze het beste van te voren worden gereserveerd. De locaties waar de duofietsen staan, staan op de website www.meierijstad.nl/duofiets.

55 Plusshow                                                                                                                                                                             In de radiouitzending van de 55 Plusshow van zondag 18 maart is tussen 20.00 en 22.00 uur een impressie te horen van de overhandiging van de duofiets bij het Van Coothhuis in Veghel.

 

 

 

 

 

 

You may also like...

%d bloggers liken dit: