Buurtbemiddeling Meierijstad zoekt buurtbemiddelaars

MEIERIJSTAD – Talloze burenruzies worden opgelost met de hulp van vrijwillige buurtbemiddelaars. Ook in Meierijstad. In de voormalige gemeenten Sint-Oedenrode en Schijndel is buurtbemiddeling al ingeburgerd, in Veghel en Erp met de kerkdorpen gaat het nu van start.

Buurtbemiddeling Meierijstad biedt hulp bij burenconflicten en is op zoek naar nieuwe vrijwilligers. In Veghel en Erp is buurtbemiddeling dit jaar van start gegaan maar er wordt nog gezocht naar een hele nieuwe groep vrijwilligers. In Schijndel en Sint-Oedenrode draait buurtbemiddeling al een tijdje maar ook daar is een tekort aan vrijwilligers.

Wat doet buurtbemiddeling?
De meeste mensen wonen prettig met hun buren. Soms is dit niet het geval. De oorzaak kan uiteenlopen van kleine irritaties tot een groot meningsverschil. In veel van die gevallen maken opgelopen emoties het moeilijk nog in redelijkheid met elkaar te praten. Het gevolg kan zijn dat de situatie mogelijk nog slechter wordt. Buurtbemiddeling kan in die gevallen helpen. Bemiddeling houdt in dat partijen samen met Buurtbemiddelaars om de tafel gaan zitten om een oplossing te vinden.

De buurtbemiddelaar
Buurtbemiddelaars zijn speciaal daarvoor getrainde vrijwilligers die bemiddelen bij huis-, tuin- en keukenconflicten tussen buren. Zij zijn onafhankelijk, kiezen geen partij en gaan vertrouwelijk om met de informatie. Buurtbemiddeling Meierijstad roept vrijwilligers op om contact op te nemen voor een oriënterend gesprek. Vereiste is dat je in de omgeving van Veghel, Erp, Schijndel of Sint-Oedenrode woont, ouder bent dan 21 jaar, zelfstandig kan werken, goed kan luisteren en conflicten bespreekbaar kan maken, respect hebt voor verschillende leefwijzen en gewoonten en in staat bent om objectief te blijven. Daarnaast heb je een HBO denk- en werkniveau of ervaring in buurtbemiddeling. Herken je jezelf in het profiel van buurtbemiddelaar, spreekt bemiddelen je aan en wil je deel uitmaken van een enthousiast team, bel of mail dan naar buurtbemiddeling.

Buurtbemiddeling Meierijstad:
Locatie Veghel, ONS welzijn
Ingrid Smit
T: 088-3742525
E-mail: buurtbemiddelingveghel@ons-welzijn.nl

You may also like...

%d bloggers liken dit: