Zuster Marcelliana oudste inwoonster Meierijstad

WIJBOSCH – Zuster Marcellina van der Boomen is de oudste inwoonster van Meierijstad. Ze werd 1 februari 104 jaar. Burgemeester Kees van Rooij bezocht haar vrijdagmorgen om haar namens de hele gemeente te feliciteren.

Zuster Marcellina woont in Klooster Annahof in Wijbosch. Het levensmotto van de jarige is: ora et labora, oftewel bid en werk.  Zuster Agnes zei over de jarige: “Ze hoort niets, maar het mondje doet het nog goed”.

Nog dagelijks voert de positief ingestelde jarige de geitjes, weer of geen weer. De medewerkers van Annahof vertelden dat zuster Marcellina zo graag naar de dieren gaat dat ze haar tijdens de harde storm van enkele weken geleden met moeite binnen konden houden.

Zuster Marcellina was zeer verguld met het bezoek van de burgemeester en dat hij de tijd nam met haar een gebakje te eten en samen te toasten. De gemeente had op haar verjaardag al bloemen laten bezorgen, vrijdag bood Van Rooij de jarige een pentekening van de kerk van Veghel aan.

You may also like...

%d bloggers liken dit: