Vincentiusvereniging Schijndel krijgt 25 mille van Oranjefonds

 

 

 

SCHIJNDELVincentiusvereniging Schijndel krijgt een bijdrage van 25.000 euro van het Oranje Fonds. Dit geld is bedoeld voor de bekostiging van de nieuwbouw van het pand waar de Voedselhulp in gehuisvest wordt. De Vincentiusvereniging is al sinds 1854 actief in Schijndel in de bestrijding van armoede.

Sinds juni 2007 is de wekelijkse Voedselhulp een vast onderdeel van de activiteiten van de vereniging.

De Voedselhulp is nu nog gesitueerd in het gebouw van de kringloopwinkel ’t VinCentje aan de Europalaan 40 in Schijndel. De locatie voldoet echter niet meer aan de (voedsel)veiligheidseisen van deze tijd en bovendien werd de kringloopwinkel te klein. Vorig jaar is begonnen de voorbereidingen voor de nieuwbouw Voedselhulp opgestart  op dezelfde locatie. De renovatie van de winkel is intussen  vooral dankzij de inzet van vele vrijwilligers nagenoeg afgerond. In januari 2018 is door de firma Heijmans Timmerwerken gestart met de nieuwbouw voor de Voedselhulp. Naar verwachting worden zowel de nieuwbouw als de gerenoveerde winkel in april 2018 officieel geopend.

Frank van Geffen, voorzitter van de , is erg blij met de bijdrage van het Oranje Fonds: “Met deze bijdrage en de donaties van fondsen, ondernemers en particulieren uit Schijndel zijn we in staat een adequate ruimte voor onze Voedselhulp te realiseren. De wekelijkse voedselhulp aan op dit moment zo’n 25 gezinnen in Schijndel, vormt een belangrijk onderdeel van onze activiteiten in het kader van armoedebestrijding. Met de nieuwbouw kunnen we nog vele jaren vooruit.”

 

You may also like...

%d bloggers liken dit: