Veghelse kruisboogschutters op de eerste plaats.

 

VEGHEL – Tijdens regionale kruisboogwedstrijden die zondag in Nuland werden gehouden behaalden Veghelse schutters van het Sint Barbaragilde twee eerste prijzen. Gertjan Centen (links op de foto) won in de C-klasse en Moreno Geurden in de jeugdklasse. René Moïze de Chateleux werd derde. Gertjan Centen gaat nu door in de B-klasse en ontmoet daar schutters die net als hij hun sporen al hebben verdiend. Aan deze regionale wedstrijd deden tientallen schutters uit 13 Gilden mee. De competitie wordt éénmaal per jaar georganiseerd door de schietcommissie van de Hoge Schuts in de regio Oost-Brabant. Van oudsher schieten schuttersgilden met bogen en geweer. Toch was bij het Veghelse gilde het alweer een tijd geleden dat er met een groep van een tiental tegelijk werd mee geschoten in competitieverband. Binnenkort wordt door deze groep ook de traditie van het schieten met een ( klein kaliber ) geweer weer in ere hersteld.

You may also like...

%d bloggers liken dit: