Veel belangstelling voor “vitaal buitengebied”

 

MEIERIJSTAD – Ruim 200 inwoners van Meierijstad waren aanwezig in de Noordkade om mee te praten over de ontwikkeling van het buitengebied. De aanwezigen woonden zowel in dat buitengebied als in de dorpskernen.

Gemeente Meierijstad heeft het grootste grondgebied en daarmee ook buitengebied van alle gemeentes in Noord-Brabant te hebben. Het gemeentebestuur wil met inwoners nadenken hoe dat buitengebied in de toekomst moet worden vormgegeven.

Na een interview met wethouder E. van den Boogaard (Ruimtelijke Ordening) en een inleiding door planoloog De Vries, , gingen de aanwezigen in twaalf groepen in discussie.  Hun ideeën en vragen werden besproken en geïnventariseerd.

Bij de afsluiting bleek dat er heel wat aan ideeën boven tafel waren gekomen. Aan de gemeente is het nu om deze ideeën op hun haalbaarheid te bekijken, af te wegen, te toetsen en met een totaalplan te komen. Dat gaat nog wel even duren, maar de wethouder zegde toe dat de burgers betrokken blijven.

LEES OOK: Hoe houdt Meierijstad het buitengebied vitaal

You may also like...

%d bloggers liken dit: