Tentoonstelling werken van Mariola Wawrzusiak op de Noordkade

VEGHEL – In de Wiebenga silo’s van de Cultuurfabriek op de Noordkade te Veghel wordt van 18 februari t/m 6 mei een tentoonstelling gehouden met werken van de Poolse kunstenares Mariola Wawrzusiak. In de tentoonstelling wordt technisch-modernistische kunst van ‘herlevend’ ijzer getoond waarin is te zien hoe archaïsch materiaal een metamorfose kan ondergaan.
Een buitengewone tentoonstelling met allerhande menselijke en biologische elementen: dialoog, berusting, ontsnapping, vrolijkheid, kleine en grotere werkers in de natuur, androïd beelden en vogels van allerlei pluimage.

Mariola Wawrzusiak (1971) is cum laude afgestudeerd aan de Academie voor Schone Kunsten te Krakau. Zij kreeg diverse studiebeurzen van binnen- en buitenlandse instanties en werkt momenteel aan de Academie als professor beeldhouwkunde.

De tentoonstelling wordt op 18 februari om 14.00 uur officieel geopend.

Poolse kunstenares Mariola Wawrzusiak “Dark Forest” Foto Henk Bosch

You may also like...

%d bloggers liken dit: