Solidariteitsmaaltijd Vastenactie 2018 in Veghel

 

 

 

 

 

 

 

VEGHEL – Een maaltijd met een doel is de solidariteitsmaaltijd, georganiseerd door MOV groep Franciscusparochie in Veghel. Een gezellig samenzijn en eten voor een goed doel. Dit jaar staat het landelijke project “Gaan waar niemand gaat in Zambia” centraal. Deze maaltijd brengt ons in de vastentijd daar, waar de mensen, groot en klein, het met veel minder moeten doen.  Op donderdag 8 maart wordt deze sobere maaltijd in het Fioretticollege aan de Muntelaar 4 in Veghel voor de 6e keer geserveerd.  Sprekers over de Vastenactie projecten en muziek omlijsten het geheel. Iedereen, jong en oud, is van harte welkom . Neemt u wel uw eigen bord, bestek en beker mee. Aanvang: 18.00 uur (de zaal is open vanaf 17.30uur). Er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Dus meld u zich snel vóór 28 februari aan via:  Email:  mov-veghel@live.nl  of telefonisch: 0413-365552 of 342083. Kosten: € 12,50 per persoon. Opbrengst gaat in zijn geheel naar het project.

Het campagneproject is in Mbala, een district in het uiterste noorden van Zambia, aan de grens met Tanzania. Het is een van de armste districten van Zambia, met een gemiddeld weekinkomen tussen 0 tot 6,90 euro per huishouden. De hiv/aids epidemie die dertig jaar geleden uitbrak heeft de armoede verergerd en grote invloed op de familiestructuren. In Mbala werken de zusters van de Heilige Harten. De zusters ‘gaan waar niemand gaat’ en zij ‘doen wat niemand doet’. De zusters gaan sinds eind jaren ’80 de sloppenwijken in om te zorgen voor de door hiv getroffen families. Zo ontstond het ‘Households in Distressprogramma’ dat we dit jaar via Vastenactie steunen.

You may also like...

%d bloggers liken dit: