Schilderij van zieke Maria Eduarda in hal gemeentehuis

MEIJERIJSTAD – De centrale hal van het gemeentehuis van Meierijstad is verfraaid met het schilderij “Sonho” (Droom) van de Madrileense kunstenares Carmen Pombo. In dit kunstwerk heeft zij de tekening van Maria Eduarda, een meisje uit de sloppenwijk Jardim Solemar bij San José in Brazilië, verwerkt. Maria Eduarda tekende een huisje; een droom om hun armzalige onderkomen eens te kunnen verlaten.

Via het tentoonstellings-project Paint a Future in de Wereldwinkel Schijndel heeft Menno Roozendaal dit werk gekozen om namens de gemeente aan te kopen. De opbrengst van het schilderij komt ten goede aan de jonge kunstenares uit Brazilië.

Het Paint a Future team in Florianopolis is op zoek gegaan naar Maria Eduarda die zij eindelijk op 29 januari vonden. Zij is inmiddels bijna 15 jaar en woont met haar moeder, broertje en stiefvader in een klein vervallen huisje. Ze heeft rugklachten maar er is geen geld voor behandeling. Het geld van het schilderij komt goed van pas. Met hulp van een maatschappelijk werkster wordt de opbrengst van het schilderij gebruikt om Maria en haar familie te helpen.

Paint a Future  is het levenswerk van de Brabantse kunstschilder Hetty van der Linden. Over de hele wereld schildert ze met kinderen die leven in achterstandssituaties. Sinds 2000 heeft zij samen met 100 gerenommeerde kunstenaars uit 40 landen ingezet voor kinderen in achterstandswijken. Ze verwerken de tekening letterlijk in hun eigen schilderij. De gehele verkoopopbrengst dient voor het realiseren van de kinderdromen.

You may also like...

%d bloggers liken dit: