Schijndelse Pop-up bibliotheek geopend

SCHIJNDEL – Wethouder Menno Roozendaal heeft vanmiddag samen met dorpsschrijver Gerda Baeyens de nieuwe pop-up bibliotheek aan de Hoofdstraat 90 in Schijndel geopend. Eerder dit jaar is de oude bibliotheek in ’t Spectrum gesloten om plaats te maken voor een podiumaccommodatie. In het nieuwe onderkomen aan de Hoofdstraat is de afgelopen drie weken hard gewerkt aan een tijdelijke, maar complete en sfeervolle bibliotheekvoorziening. Aan een aantal Schijndelnaren is de afgelopen weken gevraagd hun verhaal over de bibliotheek op te schrijven. Tijdens de opening is een van deze verhalen door de wethouder voorgelezen. Ook was er afgelopen week een FaceBOEKactie waarbij door bibliotheekmedewerkers boeken werden verstopt in diverse winkels in het centrum. Deze FaceBOEKactie sluit op woensdag 28 februari en vrijdag 2 maart worden de winnaars bekend gemaakt op de Facebook pagina van de bibliotheek.

Het openingsweekend wordt gevierd met een feestelijk programma. Vandaag is er een poëzie-jukebox en voor medisch-literair advies kan een recept worden gehaald bij de boekenapotheker. Op zaterdag 24 februari staat de grote rode Fiepbus voor de deur. In en bij de bus kunnen kinderen tussen 4 en 8 jaar spelletjes doen, tekenen, en nog veel meer. De Fiepbus staat helemaal in het teken van de bekende personages uit de kinderboeken van Fiep Westendorp, zoals Jip en Janneke en Pim en Pom. In de bibliotheek kunnen kinderen op de foto als een personage uit een kinderboek. In de bibliotheek staat het hele weekend koffie en thee met iets lekkers klaar voor alle bezoekers

Op de nieuwe pop-up locatie kan men als vanouds kranten en tijdschriften lezen, werken, boeken, tijdschriften en dvd’s lenen en is er een divers aanbod van cursussen en activiteiten. Meer informatie, over bijvoorbeeld de activiteiten en de openingstijden, is te vinden op www.bibliotheekmeierijstad.nl. Bibliotheek Schijndel is ook te volgen op Facebook.

Kijk voor foto’s op onze fotopagina.

You may also like...

%d bloggers liken dit: