PvdA Meierijstad wil haast maken met aardgasloos bouwen

MEIERIJSTAD – PvdA-Meierijstad wil dat er vanaf 1 juli 2019 alleen nog maar huizen worden gebouwd die geen aardgasaansluiting meer hebben. De PvdA-fractie zal daarvoor tijdens de raadsvergadering van 8 februari een motie indienen.

Wanneer de gemeenteraad van Meierijstad donderdag 8 februari vergadert, vraagt de fractie van de PvdA aandacht voor de situatie rond de aardgas-problematiek. Woordvoerder Arie de Zwart heeft het plan een motie in te dienen waarin hij het College vraagt om vanaf 1 juli 2019 alleen nog maar nieuwbouw en renovatie toe te staan zonder een aansluiting voor aardgas.

Woordvoerder Arie de  Zwart beroept zich op het ‘Mijlpalen-document’. Dat zijn de uitgangspunten van de coalitiepartijen. Daarin staat onder meer dat Meierijstad voorop wil op het gebied van duurzaamheid. In 2030 moet de gemeente minimaal 50% klimaatneutraal zijn, in 2050 voor de volle honderd procent.

 Daarnaast werkt de gemeente aan een nieuwe visie op het wonen. Volgens de Zwart is er sprake van een “gemiste kans” wanneer het ‘aardgasvrij wonen’ daarin ontbreekt.

Het PvdA-raadslid ziet naast de milieu-voordelen en de veiligheid voor de Groningers nog een groot voordeel: “Het regionale bedrijfsleven en daarmee ook de werkgelegenheid profiteren volop mee van de nieuwe uitdagingen die deze manier van bouwen vereisen.”

You may also like...

%d bloggers liken dit: