Luistercafé over Nirvana

VEGHEL – Het eerstvolgende Luistercafé op de Noordkade staat in het teken van Nirvana. Deze nieuwe editie staat gepland voor vrijdag 2 maart in café De Afzakkerij en begint om 20.30 uur en de toegang is gratis. De muziek wordt verzorgd door A Tribute to Nirvana en er is een gesprek met Marcel Haug. Tijdens het Luistercafé speelt A Tribute to Nirvana voornamelijk nummers van het legendarische MTV Unplugged optreden dat Nirvana in 1993 deed in New York. Het gaat dus om een grotendeels akoestische set. Daarnaast wordt Marcel Haug geïnterviewd. Hij stond vooraan bij het optreden van Nirvana op het festival Ein Abend in Wien op 9 januari 1991.

Nirvana brak eind 1991 wereldwijd door met het nummer Smells Like Teen Spirit van het tweede album Nevermind. Frontman Kurt Cobain werd door de media bestempeld als ‘stem van een generatie’, terwijl Nirvana gezien werd als vaandeldrager van grunge-muziek. In 1994 maakte Cobain op 27-jarige leeftijd een einde aan zijn leven.  Het volgende Luistercafé is op vrijdag 6 april. Centraal staat dan Willem Wilmink. Het Luistercafé Noordkade is een initiatief van Bibliotheek Veghel in samenwerking met café De Afzakkerij.

You may also like...

%d bloggers liken dit: