Kunstenaar Dave van den Berg verfraait tunnel Schijndel

SCHIJNDEL – Kunstenaar Dave van den Berg uit Eindhoven gaat een kunstwerk maken in de fietstunnel in Schijndel. Daarmee wordt de opknapbeurt van de tunnel afgerond.

De tunnel is een veelgebruikte onderdoorgang van de Structuurweg. Eind 2015 is de tunnel open gesteld. Sindsdien kunnen fietsers en voetgangers op een veilige manier van Wijbosch naar Schijndel en andersom. Van meet af aan is het plan geweest om de tunnel te decoreren. Doel hiervan is om de tunnel een prettiger omgeving te maken en een veilig gevoel te geven aan passanten.

De kunstenaars zijn al twee keer begonnen met hun werkzaamheden. Daarbij bleek dat de schilderingen niet goed hechten op de ondergrond. Lange tijd bleef onduidelijk wat daarvan de oorzaak was.

Uit onderzoek blijkt dat het noodzakelijk is het aanwezige materiaal (bovenlaag) te verwijderen. Afgelopen week is via zandstralen van twee proefvakken van elk 0,5 vierkante meter, de bovenlaag verwijderd. Deze test was succesvol. Dat betekent dat nu de weg vrij komt om de Street Art aan te brengen.

In februari wordt de rest van het te verwijderen materiaal eraf gestraald. Daarna is het even wachten totdat de agenda van graffitikunstenaar Dave van den Berg uit Eindhoven voldoende ruimte biedt om het reusachtige kunstwerk te maken. Voor het ontwerp heeft Dave zich laten inspireren door het Schijndelse. Handen van Schijndelnaren symboliseren het handwerk, de ambachten en kunsten waar Schijndel om bekend staat; deze afbeeldingen transformeren langzaam in een kleurrijke grafische beeldentaal. De kunstenaar gaat in mei aan de slag.

You may also like...

%d bloggers liken dit: