Keldonk weer een stuk ‘Hartsaver’

KELDONK – Een automatische externe defibrillator, (AED), is een draagbaar toestel dat wordt gebruikt bij het reanimeren van een persoon met een hartstilstand. De vervanging van enkele oudere AED’s en de plaatsing van een nieuwe zijn positieve ontwikkelingen in Keldonk. Zo is in december 2017 de AED aan de Kampweg 13 in verband met de leeftijd vervangen door een nieuw AED apparaat met een nieuwe buitenkast. Deze is weer operationeel voor de komende 10 jaar. Op dit moment is er ook een AED aanwezig op Oudestraat 2. Deze is op dit moment alleen beschikbaar tijdens kantooruren. In overleg met Verhoeven en Veghel Hartsave is besloten deze AED  naar buiten te verplaatsen door middel een buitenkast, zodat deze 24 uur per dag voor iedereen beschikbaar is. Doordat hier een nieuwe locatie is gecreëerd, kan de AED aan de Morgenstaat 19 weer verplaatst worden naar een andere locatie. De bedoeling is om deze te verplaatsen naar Antoniusstraat 40 bij John en Dorien van Zutphen Bouwe. De verwachting is dat hierdoor de AED apparaten in Keldonk beter beschikbaar zijn en de verdeling over Keldonk versterkt is, doordat afstanden korter zijn geworden. Wanneer de wijziging gaat plaatsvinden is nog niet bekend.

Cursus reanimatie en AED
Een AED apparaat op een locatie hangen is één stap. Maar het is fijn als er ook mensen zijn die kunnen reanimeren en het AED apparaat bedienen, zodat ook de tweede stap gezet kan worden. Belangstellenden uit Keldonk kunnen zich hiervoor aanmelden bij Hans Rijkers door een e-mail te sturen naar j.h.a.a.rijkers@agroweb.nl

You may also like...

%d bloggers liken dit: