‘Held op sokken’: niet zo stoere ridder in Schijndel

SCHIJNDEL – De Stichting KEG gaat de kindertheatervoorstelling ‘Held op Sokken’ naar Schijndel halen. Die voorstelling is gemaakt voor kinderen vanaf 5 jaar en hun ouders.

‘Held op sokken’ is een ontwapenend verhaal over een niet-zo-stoere ridder, gebaseerd op het gelijknamige boek van Bette Westera. Draken verslaan, prinsessen uit torens bevrijden, dat is voor ridder Roderick niet weggelegd. Maar laat hij nu nét iets kunnen waarmee hij alle andere ridders aftroeft en de jonkvrouw voor zich wint.

Een verteller in een middeleeuwse jonkvrouwjurk – maar met stoppelbaard – heeft in zijn kostuum een wereld vol draken, prinsen, prinsessen en gehaktballen verstopt. Met behulp van een in de rok ingebouwde Kamishibai (minitheatertje), beeld, tekst, muziek en poppen neemt hij het jonge publiek mee in de magie van theater.

Het boek Held op sokken van Bette Westera won in 2014 de Zilveren Griffel. Held op sokken wordt gespeeld door Klemens Patijn van Theatercollectief Schippers&van Gucht.

De voorstelling is  zondag 25 februari om 14.00 uur in ’t Spectrum in Schijndel.

Kaarten zijn te reserveren via kegtheater@sgmail.com.

 

You may also like...

%d bloggers liken dit: