Hart voor Schijndel: ‘Waar blijft het geld van Laverhof?’

SCHIJNDEL – De politieke partij ‘Hart voor Schijndel’ heeft raadsvragen gesteld over Laverhof, de grootste aanbieder van huishoudelijke hulp in Schijndel. Volgens HvS ziet Laverhof tijdens vakanties van medewerkers soms af van huishoudelijke hulp. De partij wil weten wat er gebeurt met het geld dat de gemeente voor die hulp betaalt.

“Veel mensen die huishoudelijke hulp krijgen, hechten aan de vaste medewerker die elke week het huis op orde brengt. Maar ook die vaste medewerker heeft wel eens vakantie. Aan de werkgever de taak om voor vervanging te zorgen. Laverhof, de meest populaire aanbieder van huishoudelijke hulp in Schijndel, vraagt cliënten of ze een vervanger over de vloer willen. Eén van de directieleden van Laverhof vertelde dat onlangs aan twee fractieleden van Hart”, aldus Hart voor Schijndel.

Vorig jaar vroeg en kreeg de organisatie extra geld van de gemeente, omdat de huishoudelijke hulp duurder uitviel dan verwacht. “We kunnen daarmee leven”, aldus Hart voor Schijndel, “maar willen wel dat die niet geboden hulp tijdens vakanties wordt terugbetaald. Geen idee of dat gebeurt”. Vandaar dat de partij het college van burgemeester en wethouders van Meierijstad vraagt naar de gang van zaken.

You may also like...

%d bloggers liken dit: