Hart voor Schijndel: ‘Fatsoen Van Cranenbroek is zoek’

Harry van Rooijen

SCHIJNDEL –  De politieke partij Hart voor Schijndel haalt fel uit naar de firma Van Cranenboek. Aanleiding zijn de verkeersproblemen rond het warenhuis. Volgens HvS worden die veroorzaakt door Van Cranenbroek.  De partij hoopt dat het bedrijf er flink van langs krijgt van de overheid want volgens de partij is het fatsoen bij Van Cranenbroek zoek. Dat schrijft Hart voor Schijndel op de eigen website.

De problematiek van de verkeersopstoppingen rondom het warenhuis werden al eerder aangekaart door het CDA. Wethouder Harry van Rooijen (Verkeer, VVD) erkent in een brief aan gemeenteraadslid Jan-Kees Schwiebbe (CDA) de problemen.

In het kader van de uitbreiding van Van Cranenbroek is de verkeerssituatie in de omgeving onderzocht. “Uit het onderzoek is gebleken dat de capaciteit van rotonde, Structuurweg en Duinweg voldoet om de verkeersgeneratie van de huidige bedrijfsactiviteiten en die van na genoemde uitbreiding van de activiteiten af te wikkelen”, aldus de wethouder.

“De opstoppingen op de Duinweg en Structuurweg zijn een gevolg van een stagnerende verkeersafwikkeling op het terrein van Van Cranenbroek in combinatie met in- en uitwegen, die op betrekkelijk korte afstand tot de Structuurweg zijn gelegen”, aldus Van Rooijen.

De gemeente heeft Van Cranenbroek meerdere malen op de situatie aangesproken, maar het bedrijf heeft volgens de wethouder geen adequate oplossing in huis. Het beroept zich onder meer op een Raad van Statezaak waarin pas komend najaar uitspraak wordt gedaan. “Tot die tijd hoeven we van Van Cranenbroek dus geen spontane acties te verwachten die leiden tot een oplossing van de verkeersproblematiek”, schrijft Van Rooijen.

“We hebben daarom, samen met de politie, gezocht naar juridische mogelijkheden om een oplossing voor verkeersproblematiek op de Structuurweg af te dwingen. De teleurstellende conclusie is dat wij daarvoor geen geschikte juridische instrumenten voorhanden hebben”, aldus Van Rooijen.

Hart voor Schijndel speelt de zaak hard: “We hopen van harte dat Van Cranenbroek er van langs krijgt. Want Hart heeft ook om een andere reden problemen met het winkelbedrijf. Vanaf relatief goedkope industriegrond concurreert de onderneming met winkels op dure grond in de kom van Schijndel”.

You may also like...

%d bloggers liken dit: