Concert met filmmuziek in Mariëndael

 

 

 

 

 

 

SINT–OEDENRODE – Het Mathieu Dirven Concert staat 4 maart in het teken van filmmuziek.

Het programma is divers en laat muziek horen uit de hele geschiedenis van de film. Zo zullen Marie Vranken en Brechje van den Brand openen met een muzikale ode aan de stomme film.

Verder zullen leerlingen van Ruud Bouman van Phoenix cultuur optreden. Haonan Qin speelt op de piano The Rose uit de film Titanic. Tiko Verhelst zal The Pirates of the Caribbean ten gehore brengen. Tobias Klokgieters (piano) en Niek Lurling (bandoneon) spelen Oblivion van de beroemde Argentijnse componist Astor Piazzolla.

John Williams is de componist van veel muziek bij de films van Steven Spielberg. Zijn beroemdste werk is misschien wel Schindler’s List. Dit stuk wordt vertolkt door Femke Chu en Laura van der Kloet.

Alleen al vanwege de titel van de film mag The Sound of Music niet ontbreken. Eva Lathouwers zal samen met kinderkoor Okiko onder leiding van Nol Ardts onder meer een nummer uit deze film zingen.

Mathijs Lemmens heeft al vaker gespeeld op het Mathieu Dirven Concert. Hij is zich de afgelopen jaren blijven ontwikkelen en staat nu vlak voor zijn D-examen. Mathijs speelt een stuk van Mozart uit Out of Africa en zal ook zijn examenstuk laten horen, waarbij Jeanne Verhoeven hem op piano begeleidt.

Het koffieconcert begint op zondagochtend 4 maart om 11.30 uur in Cultureel Centrum Mariëndael in Sint-Oedenrode.

You may also like...

%d bloggers liken dit: