Castorhal Schijndel wordt duurzaam gerenoveerd

SCHIJNDEL – De Castorhal in Sporthal de Dioscuren in Schijndel wordt op een duurzame manier gerenoveerd. De hal is gebouwd in 1970 en sommige materialen zijn bijna versleten. De dakbedekking wordt vervangen en er komt er nieuw sanitair en tegelwerk. Ook worden er installaties vervangen.

De renovatie is een goed moment om tegelijkertijd besparende duurzaamheidsmaatregelen te nemen. Er komen Led-verlichting, zonnecollectoren voor de warmwatervoorziening, extra gebouwisolatie en luchtbehandeling met warmteterugwinning en zonnepanelen.

Voor deze verduurzaming was nog geen bedrag opgenomen in de bestaande begroting. Daarom heeft het college de gemeenteraad een aanvullend krediet gevraagd. Dit kan later terug verdiend worden door de jaarlijkse besparing op de energie- en onderhoudskosten.

Wethouder Coby van der Pas: “Na deze grondige renovatie kan de Castorhal weer zo’n 25 jaar mee en kunnen onderwijs en sporters weer volop sporten in deze vernieuwde wedstrijdhal. De werkzaamheden voor de renovatie en verduurzaming staan gepland voor de zomervakantie 2018. Zo hebben de verenigingen en scholen, die gebruik maken van de hallen, er zo min mogelijk last van”.

You may also like...

%d bloggers liken dit: