Carnaval 2018: vergeet je borstrok niet

MEIERIJSTAD – Carnavalsvierders in Meierijstad doen er verstandig aan zich komend weekend warm aan te kleden. Een borstrok, een lange onderbroek en dikke sokken zullen nodig zijn want carnaval  belooft dit jaar koud te verlopen, aldus Weeronline.

Zaterdag is het koud en droog winterweer. ’s Nachts vriest het 4 tot 6 graden en overdag wordt het maximaal 3 à 4 graden. Vanaf zondag neemt de neerslagkans iets toe en lijkt het wat minder koud te worden. ’s Nachts kan het wel een beetje vriezen en overdag wordt het circa 5 graden. De wind speelt dit jaar met Carnaval naar verwachting geen grote rol.

Officieel duurt Carnaval van komende zondag tot en met volgende week dinsdag, maar op veel plekken barsten de festiviteiten aanstaande zaterdag al los. Daarbij is het droog. Er is redelijk wat ruimte voor de zon en het wordt 3-4 graden in Brabant. In de nacht naar zondag daalt de temperatuur naar circa -4 graden.
Zondag overdag wordt het met 4-5 graden een graadje zachter. Er is wat meer bewolking dan zaterdag en vanuit het westen neemt de neerslagkans langzaam toe. Dit kan regen zijn, maar ook een beetje natte sneeuw. Op beide weekenddagen zullen de praalwagens tijdens de carnavalsoptochten weinig tot geen hinder ondervinden van de wind. Zaterdag staat er nauwelijks wind en zondag steekt een matige zuidwester op. Daardoor wordt het voor het gevoel wel waterkoud.
Maandag en dinsdag is het waarschijnlijk licht wisselvallig met een paar (winterse) buien, maar ook af en toe zon. De middagtemperatuur ligt rond normaal voor begin februari met 5 graden en in de nacht is kans op enkele graden vorst. Daarbij kan het lokaal glad worden. De kans is groot dat de wind zich ook dan in het binnenland op de vlakte houdt.

You may also like...

%d bloggers liken dit: