Burgemeester Van Rooij kiest kunstwerk van Jeanette Spierings

VEGHEL – Burgemeester Kees van Rooij was enkele weken geleden gast-ster bij Sterren op het Doek tijdens de Nacht van de Noordkade 2018. Deze avond poseerde de burgemeester voor enkele ervaren en jongere cursisten van Phoenix Cultuur. De afgelopen weken hebben de cursisten thuis of in het atelier hun kunstwerk – op doek of in klei –verder verfijnd en afgerond.

Vanavond maakte de burgemeester in een spannende finale zijn keuze bekend. “Ik vond het een moeilijke keuze omdat het totaal verschillende kunstwerken zijn. Vaak is de eerste keuze gebaseerd op een gevoel en daar zijn we toch op afgegaan. Ik vind het knap dat alle kunstenaars hun werk wilden maken waarbij heel veel mensen mee konden kijken tijdens de Nacht van de Noordkade”. Samen met zijn vrouw koos de burgemeester het schilderij van de Schijndelse Jeanette Spierings waarbij de eerste indruk dus de doorslag gaf. Het kunstwerk is door Phoenix Cultuur als aandenken geschonken aan de burgemeester. Het komt op de kamer van de burgemeester in het gemeentehuis te hangen.

Jeanette Spierings

You may also like...

%d bloggers liken dit: