Burgemeester leest huwelijksakte nogmaals voor aan 60-jarig bruidspaar

VEGHEL – Dat de burgemeester vrijdagmorgen op bezoek zou komen, daarvan waren de heer en mevrouw Van der Coer-De Wit op de hoogte. Maar dat hij ook als cadeau voor hun 60-jarig huwelijksfeest hun ingelijste trouwakte zou meebrengen, nee, dat was een regelrechte verrassing. Burgemeester Van Rooij van Meierijstad las de trouwakte nog maar eens op een gemoedelijke wijze voor. Dit tot plezier van het Diamanten Bruidspaar. De huwelijksplechtigheid, eerst in het gemeentehuis van Veghel en later in de Lambertuskerk herinnert het paar zich nog goed. Net zoals de wijze waarop zij elkaar eerder ontmoetten. “Tijdens de kermis in Veghel”, volgens de heer Van der Coer. Maar zijn vrouw vult al snel aan dat bij haar de vonk toen niet direct oversloeg. Zestig jaar na hun huwelijksdag (op 13 februari 1958), blijkt dat de liefde tussen beiden onoverwinnelijk is. Na hun trouwen woonden ze 15 jaar in de Hoofdstraat in Veghel en 28 jaren op ’t Zuid. Sinds 15 jaar wonen ze in een appartement aan De Kempen. Samen kregen ze twee dochters. Daarna volgden drie kleinkinderen en twee achterkleinkinderen: “Leuk dat je dit toch allemaal mee mag maken”, zegt de heer Van der Coer. Aanvankelijk wilde het paar deze bijzondere dag gewoon voorbij laten gaan. Maar de dochters Arjo en Ingeborg vonden dat hier toch wel een klein feestje op zijn plaats zou zijn. “Aan mijn moeders kant zijn zij de eersten die 60 jaar getrouwd zijn en dat is toch wel iets bijzonders nietwaar?” zegt Arjo. En dat feestje viert het diamanten paar komende dinsdag in huiselijke kring, op de dag dat ze ook daadwerkelijk 60 jaar getrouwd zijn.

You may also like...

%d bloggers liken dit: