Boerenbruidspaar in de onecht verbonden

KUUSSEGAT – Het Boerenbruidspaar Toon en Ellen Vervoort (op de foto onderweg naar de Noordkade) is dinsdagmiddag na een 2 1/2  uur durende plechtigheid in de ‘onecht’ verbonden. Zo’n 200 bruiloftsgasten, waaronder de getuigen Wilco en Yvonne van Beljouw, familie van het bruidspaar, Prins Jess van Kuussegat met zijn gevolg en talloze bekenden, vergezelden het paar van het Raadhuis aan de Markt  naar de Podiumzaal op de Noordkade. Onderweg zorgde Dweilorkest ’t Kumt voor de muziek. Eenmaal in de Podiumzaal gearriveerd nam orkest de Moesmulders de muziek op zich. Buitengewoon Ambtenaar Burgerlijke Stand (BABS) Evert Feyen loodste het paar op een ludieke wijze door de bezwaren heen die Prins Jess, de Oud Boerenbruidsparen, Oud Prins Leo Rijkers en de voorzitter van de veteranen van Blauw Geel Pierre van Wanrooij, tegen het huwelijk inbrachten. De woorden van getuige Wilco van Beljouw bleken sterker dan alle bezwaren. En zo kon het gebeuren dat uiteindelijk toch de ‘onecht’ huwelijksakte onder toeziend oog van alle belangstellenden over de rug van de bruidegom en de getuige kon worden ondertekend. Waarna het echte boerenbruiloftsfeest kon beginnen.

You may also like...

%d bloggers liken dit: