Biowalking voor mensen met chronische ziekte

Sint-Oedenrode – IVN Sint-Oedenrode begint 2 maart weer met de  Biowalking. Dit is een maandelijkse groepswandeling in de natuur voor mensen met een chronische ziekte, onder begeleiding van een IVN-gids en een zorgverlener.

 Biowalking is bedoeld voor mensen uit Sint-Oedenrode, Schijndel en Veghel die diabetes type 2, COPD of (risico op) hart- en vaatziekten hebben en meer willen bewegen en fit willen blijven.  

“Wat Biowalking zo bijzonder maakt is de combinatie van gezond bewegen, buiten zijn en een laagdrempelig spreekuur”, aldus Connie Smits, coördinator Biowalking. “Deelnemers bouwen conditie op. Ze kunnen hun vragen rondom voeding, beweging of medicijngebruik op een discrete manier aan de zorgverlener stellen. De ene keer loopt een praktijkondersteuner mee, en dan weer een diëtiste, apotheker of fysiotherapeut. Een deelnemer vertelt: “In gesprek met de zorgverlener krijg ik bevestiging dat ik goed bezig ben.” Onderweg vertelt de IVN-gids over wat er groeit en bloeit.

Biowalking bestaat uit 4 maandelijkse wandelingen op vrijdagochtend. Na de wandeling is er tijd om na te praten onder het genot van een kop koffie/thee. De eerste wandeling is op 2 maart en start om 10.00 uur bij Helden van Kien in park Kienehoef in Sint-Oedenrode.

 

Aanmelden kan via biowalking.ivnrooi@gmail.com.

 

You may also like...

%d bloggers liken dit: